Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /www/webvol12/up/jnvjjp4ty0ygtje/smbk.rs/public_html/wp-content/themes/organic-food/single.php on line 130

Sok breze (iz drveta) kao lek

Sok iz breze

Sok od breze ili brezina voda je biljni sok koji se dobija ​​direktno od drveta breze, Betula alba (Bela breza), Betula pendula (srebrna breza), Betula lenta, Betula papirifera i Betula fontinalis. Koliko je sok od breze lekovit, kako ga možete dobiti i za šta ga sve možete koristiti – otkrijte u okviru ovog članka.

Kako se dobija sok iz breze?

Za prikupljanje soka iz breze, trebaće vam grana breze, naravno. Jedini put kojim možete dobiti sok je u periodu od 20 dana od sredine marta do početka aprila – to je kada je jezgro drveta ispunjeno sa sokom. Tokom nekih zimskih perioda, ovaj period se može se smanjiti na 10-12 dana.

Upotreba soka od breze

Upotreba soka od breze je zaista širokog spektra, a podjednako se može koristiti i za unutrašnju i za spoljašnju upotrebu.

U Belorusiji se koristi za plućne bolesti, kostobolja

U Bugarskoj rast kose

U Češkoj za loše zdravstveno stanje, neplodnost, protiv pega

U Estoniji za očne bolesti, bolesti kože, kao izvor vitamina, za pranje kose, protiv pega i za izbeljivanje kože

U Mađarskoj za bolesti želuca i plućne bolesti, protiv pega

U Letoniji za revitalizaciju i pranje kose

U Poljskoj za revitalizaciju, kamen u bubregu i pranje kose

U Rumuniji za kamen u bubregu, žuticu, kao diuretik, za bojenje kose, uklanjanje mladeža i pega od sunca

U Rusiji spolja protiv čireva i za pranje lica

Švedska skorbut, kolera

Ukrajina za lečenje kožnih bolesti, izvor vitamina, diuretik protiv pega

Engleska i Škotska tonik, reumatizam, prva hrana za novorođenčad sprečavanje ćelavosti

Sok od breze kao lek

Jedan od najboljih sokova koje možete popiti jeste sok od breze. Sok od breze je slatkasta, retka sirupasto-vodena tečnost. Ovaj sok sadrži šećere (i to ksilit), proteine, aminokiseline i enzime. Sok od breze može da se pije kao tonik, i to je tradicionalno piće u Poljskoj, Belorusiji, Ukrajini, Rusiji, Litvaniji, Letoniji, Estoniji, Finskoj i drugde u Severnoj Evropi, kao i delovima severne Kine. Sok od breze kao lek ima okrepljujuća i detoksikacijska svojstva. Tradicionalne prednosti soka od breze su uklanjanje toksičnih materija iz jetre i bubrega.

Detoksikacijske prednosti soka od breze

Sok od breze kao lek ima moćno diuretičko svojstvo, koje pomaže u ispiranju od štetnih materija u organizmu, mokraćne kiseline i viška vode. To zauzvrat pomaže u eliminisanju celulita i tretira probleme poput gojaznosti. On takođe pomaže u održavanju dobrog zdravlja bubrega i jetre. Danas  se ovaj sok koristi širom sveta i smatra se vrlo efektivnim sredstvom za detoksikaciju koja cilja dva ključna organa:

jetru: hvata i neutrališe toksične otpadne proizvode

bubrega: eliminiše i filtrira otpadne materije kroz urinarni trakt; sok od breze sadrži jedinjenja pod nazivom saponini, koji pokazuju svojstvo u smanjenju holesterola.

Sok od breze sadrži samo 18 kalorija u 100 ml, manje od kokosove vode.

Sok od breze može da eliminiše toksine koje samo jetra može da obradi: alkohol, zasićene masti, trigliceride, boje za hranu, aditive, pesticide, ostatke industrijski-prerađene hrane i konzervanse.

Sok od breze kao lek može ukloniti otpadne materije koje samo bubrezi mogu eliminisati: višak soli, mokraćnu kiselinu, fosfati, određeni lekovi, urea i amonijak.

Sadrži prirodne ugljene hidrate, organske kiseline, voćne kiseline, kalijum, kalcijum, fosfor, magnezijum, mangan, cink, natrijum, gvožđa i bakar, vitamine B grupe, vitamin C.

Sok od breze kao lek uništava kamenje u urinarnom sistemu, efikasan je u lečenju čira na želucu i jetri, glavobolje, bronhitisa, kašlja, kao i za reumatizam, radikulitis i artritis, uklanja štetne materije iz tela.

Iznad svega,on poseduje mogućnosti obnavljanja i stimulisanja metabolizma, što ga čini dijetetskim i osvežavajućim napitkom.

Brezov sok za bubrege

Brezov sok za bubrege je odličan i veoma cenjen prirodni lek. Koristi se za lečenje upale i infekcije urinarnog trakta, edema i renalne kalkuloze. Sok od breze je diuretik, što podstiče izbacivanje viška vode iz organizma putem mokraće, što zauzvrat ispira zidove mokraćnih kanala od otpadnih materija, toksina, mokraćne kiseline. Ovo pomaže u održavanju dobrog zdravlja bubrega i jetre.

Protiv kamena i peska u bubregu, dobro je piti nekoliko čaša ovog soka na dan, na redovnoj osnovi, dok ne rešite problem.

Sok od breze za kosu

Pored već pomenutih lekovitih svojstava, sok od breze za kosu se koristi kao dodatak u šamponima i različitim sredstvima protiv opadanja kose i simptoma peruti.

Generalno, sok od breze deluje protiv tegoba vezanih za skalp (kožu glave), a samim tim deluje pozitivno i na kvalitet i zdravlje kose.

 

Brezin sok

PRIRODNI SOK BELE BREZE IZ SRBIJE

Čist 100% sok iz stabla Bele breze sa dodatkom limunovog soka.

CENA za pakovanje od 5 litara: 3000 rsd 

Fejsbuk stranica: https://www.facebook.com/proizvodiprirode/

e-mail:: draganipriroda@gmail.com

SMS, Viber na 063/252-441


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *