Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /www/webvol12/up/jnvjjp4ty0ygtje/smbk.rs/public_html/wp-content/themes/organic-food/single.php on line 130

Brezin sok – čuveni keltski napitak dostupan i u Srbiji

Reč je o osvežavajućem napitku dobijenom direktno iz drveta breze – životnom soku koji nastaje buđenjem breze u proleće.

Sok breze ima svež i pomalo slatkast ukus, sa blagom dozom drvene arome. Sadrži minerale i elemente u tragovima u obliku koje naše telo koristi vrlo brzo i efikasno.

Drvo breze (lat. betula pendula) prirodno filtrira preko 100 litara vode dnevno kroz svoj kojen i upija mnoge minerale i hranjive sastojke.  Sok od breze se može dobiti samo jednom godišnje – u proleće – i to u ograničenim količinama.

Započnite dan čašom soka od breze

Čaša soka od breze predstavlja dobar način za početak dana. Čisti i detoksikuje telo i ubrzava metabolizam, a ovaj sok je naročito pogodan za čišćenje jetre i bubrega jer neutrališe otrove i filtrira ih kroz urinarni trakt. Jednako tako, sok od breze može biti saveznik osoba koje vode bitku sa suvišnim kilogramima, a blagonaklon je i prema želucu.

Sok od breze je prirodni „sportski napitak“ pre i tokom telesnih vežba, sa obzirom na to da deluje na organizam kao prirodna infuzija. Dobrobiti soka breze ne staju ovde: „brezina vodica“ se može koristiti za umivanje i čišćenje kože, ali  za zdravlje i vitalnost je najvažnije piti čisti sok. Brezin sok čisti i oporavlja organizam, osvežava i krepi, a pre konzumacije ga je poželjno dobro ohladiti.

Do kraja marta/početka aprila,  BREZA će u kratkom periodu od 2 nedelje podariti svoj dragoceni sok, kao i svake godine. Mi se organizujemo kao porodica da ga pravilno prikupimo i omogućimo svima da dođu do ovog dragocenog napitka. Na slikama imate sva objašnjenja, pa ko želi, potrebno je da što pre rezerviše svoju količinu, jer je količina ograničena. Cena za one koji rezervišu je 500 dinara po litru, a minimalna količina za porudžbinu 5 litara. Isporučuje se svež, jer je tako najlekovitiji. Za porudžbinu je potrebno poslati email ili poruku (sms, viber, mesindžer) na 063/252441 i navesti: Ime i prezime, Adresu, Kontakt telefon i Količinu koja se naručuje.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *